2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Sühendan ENİSEL, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) uzman yardımcısı olarak göreve başlamış, 16 yıl BDDK’da uzman ve başuzman görevlerinde bulunmuştur.
BDDK’da çalıştığı süre içerisinde gözetim ve denetime tabi olan bankalar başta olmak üzere, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, bağımsız denetim şirketleri, varlık yönetim şirketleri, kartlı sistem kuruluşları, takas mahsup kuruluşları, bilgi alışverişi kuruluşlarının, mali bünyelerinin ve iç sistemlerinin analizi ve değerlendirilmesi, izin başvurularının sonuçlandırılması, mevzuata uyumlarının takibi, intibak işlemleri, yönetim yapılarının ve iş süreçlerinin analizi görevlerini yerine getirmiştir.
2017 yılından itibaren de ödeme ve elektronik para kuruluşlarının faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesinin takibi, iş modellerinin incelenmesi, organizasyon ve yönetim yapılarının izlenmesi, iç kontrol sistemlerinin etkinliği ile özkaynak yeterliliklerinin değerlendirilmesi çalışmalarından sorumlu olan grubun koordinatörlüğünü yürütmüş; 6493 sayılı Kanun ve alt düzenlemelerini yorumlayarak uygulamada görülen mevzuat boşluklarını gidermeye yönelik çalışmalarda bulunmuştur.
2021 yılında Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Genel Sekreterliği görevine başlamıştır.
Evli ve iki çocuk annesidir.
2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Fatih KAYA, kurumsal hayata 2016 yılında Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin koordinatörlüğünü üstlenerek başlamıştır. Dernek çatısı altında yaklaşık 5 yıl boyunca üye ilişkileri, organizasyon, muhasebe, bilgi sistemleri ve kurumsal ilişkiler gibi birçok alanda görev yapmıştır.
Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin kuruluş sürecinde aktif rol almıştır. Halen Birlik bünyesinde Üye İlişkileri Sorumlusu olarak görevini sürdürmektedir.
İstanbul (Erkek) Lisesindeki 5 yıllık eğitimin ardından 2019 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Girişimcilik Vakfı 2016 Fellowlarından biri olarak girişimcilik ve liderlik üzerine eğitimler aldı. Üniversite hayatı boyunca farklı derneklerde gönüllü faaliyetlerde bulundu. Yasal stajını hukuk bürolarında hem dava uyuşmazlıkları hem de danışmanlık alanında tecrübeler edinerek geçirdi. Bu kapsamda şirketlerin kişisel verilerin korunması ile ilgili optimizasyon süreçlerinin yürütülmesinde aktif rol aldı.
Koç Üniversitesi Kamu Hukuku bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliğinden 2010 yılında mezun olan Sinan SÜNTERLER, bilişim sektöründe çalışmaya üniversite yıllarında Grid Telekom bünyesinde NOC (Network Operation Center) personeli olarak başlamış ve NOC Supervisor olarak görevine devam etmiştir.
2012 yılında IBM bünyesine katılarak görevine yine NOC içerisinde Datacenter Temsilcisi olarak devam etmiştir. Yaklaşık 9 yıl süre ile IBM veri merkezindeki çalışmalarında; 7x24 Monitoring ekibi içerisinde sunucu izleme operasyonlarının yanısıra çeşitli personel eğitimleri ve sistem dokümanlarının oluşturulmasını sağlamıştır. İlerleyen zaman içerisinde ekip çalışmalarının planlanması ve PSM operasyonlarında envanter sorumluluğu görevlerinde bulunmuştur.
2021 yılında Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nde "Bilgi Sistemleri Sorumlusu" olarak göreve başlamıştır.
2010 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Gülnur YERLİKAYALAR, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) bankacılık uzman yardımcısı olarak meslek hayatına başlamış olup, akabinde buradaki görevine bankacılık uzmanı olarak devam etmiş ve yaklaşık 8 yıl boyunca BDDK’da çalışmıştır.
BDDK’da çalıştığı süre içerisinde; bankacılık mevzuatı başta olmak üzere, anılan Kurumun görev ve yetki alanı kapsamında bulunan mevzuata ilişkin birçok düzenleme çalışmasında yer almış ve mevzuatın yorumlanması üzerine görev yapmıştır. Özellikle, temel uzmanlık alanı olan 6493 sayılı Kanun ve alt düzenlemelerinin hazırlanması sürecinde aktif rol almıştır. Konuya ilişkin Avrupa Birliği mevzuatının incelenmesi ve takibi, 6493 sayılı Kanun ve alt düzenlemelerinin yorumlanması, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının iş modelleri ve faaliyetlerinin 6493 sayılı Kanun ve alt düzenlemelerine uygunluğunun değerlendirilmesi görevlerini yürütmüş ve uygulamada görülen mevzuat boşluklarını gidermeye yönelik düzenleme çalışmalarında yer almıştır.
2021 yılında Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nde Komite Yöneticisi olarak göreve başlamıştır.
İngilizce bilmektedir.
Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 3. sınıf öğrencisi olan Faruk OYDEM, IWGPLC (Regus) firmasında 3.5 yıl topluluk yöneticisi görevini yürütmüş ve güvenlik, iletişim, müşteri ilişkileri, sahtecilik, kara para aklama üzerine eğitimler almıştır.
2021 yılından itibaren Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliğinde Yönetici Asistanı olarak görev yapmaktadır.
İngilizce bilmektedir.