25 yılı aşkın süredir ticari faaliyetine, finans sektöründe devam eden Bilgetekin, 2008 yılında kurucusu olduğu Vizyon Tahsilat Sistemleri ve Ödeme Hizmetleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almaktadır.
Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerini üstlenen Bilgetekin; sektörün temsil edildiği tek dernek olarak, mobil operatörler, mobil ödeme aracı şirketler, ödeme servis sağlayıcılar, uluslararası para transferi şirketleri ve fatura ödeme şirketlerinin katılımıyla uzun yıllardır eksikliği hissedilen, sektörün çok temel ve önemli bir ihtiyacına da öncülük etmiştir. Şimdi ise TÖDEB (Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği) bünyesinde yönetim kurulu üyeliği ve Genel Başkan Vekili görevini üstlenmiş ve yürütmektedir.
Ayrıca 2011 yılında, ülke sorunlarına duyarlı, sosyal, kültürel, sorumluluk bilinci yüksek iş insanları ve bürokratları tarafından oluşturulan TÜMBİAD’ın (Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği) Genel Başkanlığını üstlenen Bilgetekin; sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanlarında dünyaya kucak açan birçok proje geliştirmiş ve çalışmalarını bu yönde devam ettirmektedir.
Bilgetekin, evli ve üç kız çocuk babasıdır.
Burhan Eliaçık , ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına 2000 yılında Garanti Bankasında başlamıştır.
Garanti Bankası’ndan 2011 yılında ayrılana kadar, üye işyeri ağından alternatif ürün ve hizmetler sunmasını mümkün kılan , ön ödemeli kart ve ulaşım projeleri sayesinde ödeme sistemlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan , bankaların işyeri yatırımlarının ortak kullanımı projelerine Liderlik görevlerini üstlenmiştir.
2011 yılından itibaren ise Vodafone Türkiye'de Mobil Finansal Servisler Kıdemli Müdürü olarak göreve başlamıştır. Eliaçık, bu şirkette ilgili departmanın kurulum çalışmalarından başlayarak, banka kullanan veya henüz bankacılık servisi ile tanışmamış geniş kitlelerin finansal servislere erişmesi için birçok çalışma yapmış ve sistemler geliştirmiştir. Görev aldığı süre boyunca Türkiye’nin en kapsamlı üye işyeri satış ağına sahip ön ödemeli kart projesini hayata geçirmiş ayrıca ilk “Social Wallet” konseptine sahip, içerisinde dünya çapında birçok ilk ve yenilikleri barındıran Vodafone Cep Cüzdan sayesinde global ölçekte birçok ödül kazandırmıştır.
Kuruluşundan itibaren Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin (ÖDED) Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenerek, ülkemizde finansal teknoloji ve ödeme sistemlerinin gelişimine dair önemli katkılar sunmuştur.
Wirecard Türkiye Genel Müdürlüğü görevi sonrasında halen iPara Genel Müdürü olarak iş yaşamını sürdürmektedir.
2020 yılı içerisinde Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin kurulması ile birlikte Birliğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenmiştir.
Burhan Eliaçık evli ve 1 kız çocuk babasıdır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi ve Sabancı Üniversitesi Executive MBA mezunu olan Emel Arseven kariyer hayatına finans dünyasında başlamıştır. 22 yıllık iş tecrübesi içerisinde denetim, ödeme sistemleri servis geliştirme ve pazarlama, inovasyon, eğitim, dijital servis tasarımı, dijital pazarlama ve satış, açık bankacılık yer almaktadır. Akbank’ta dijital dönüşüm ve açık bankacılık stratejilerinden sorumlu iken önemli ve köklü dijital transformasyon projelerini hayata geçirmiştir. En son Akbank Dijital Bankacılık Bölüm Başkanlığı görevinden 05.01.2022 tarihinde ayrılarak, Aköde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü görevine atanmıştır.
1990 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Nihat Narin, Londra Middlesex Universitesi’nde MBA, Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde İç Denetim eğitimi almıştır. Aynı zamanda Türkiye Sermaye Piyasaları İleri Düzey ve Kurumsal Yönetim lisanslarına sahiptir.
1990-2000 yılları arasında Londra ve İstanbul’da çeşitli yatırım bankalarında Telekom ve Internet analistliği yapan Narin, birçok şirketin kurumsal finansman, şirket yapılandırmaları ve halka arzında görev almıştır.
2000 yılında Turkcell’de çalışmaya başlayan Narin, kurumun Amerika New York Borsası’na kote olması, halka arz ve kurumsal yapılanma süreçlerini yönetmiş, 19 yıl boyunca sırasıyla “Yatırımcı İlişkileri Direktörü”, “Turkcell Grup İç Denetim Direktörü”, “İş Geliştirme & Şirket Satın Alma & Birleşmeleri Direktörü” ve “Turkcell’in altyapı iştiraki Global Tower’da Genel Müdür” olarak görev yapmıştır.
Ukrayna, Belarus, Kıbrıs ve Türkiye’de faaliyet gösteren Global Tower’ı baz istasyonları ve kule altyapısı alanlarında yeniden yapılandırmıştır. Sektörü, kule ve fiber paylaşımına teşvik ederek mükerrer yatırımları önleyen “Baz istasyonları ve Kule Konsolidasyon İş Modeli”ni geliştirmiş ve çalışmalarını başlatmıştır.
Yurt dışında birçok akıllı şehir uygulamalarını incelemiş ve Türkiye’ye uyarlayarak projelendirmiştir. Yeni nesil “Düşük Yörünge Uydu Sistemi” başta olmak üzere GSM sektörüne altyapı destekleyici öncü projeler geliştirmiş ve yürütmüştür.
Narin, Turkcell Kurumsal Yönetim Komitesi, İnteltek Yönetim Kurulu, Ukrtower Yönetim Kurulu ve TUYID Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. 2021 yılında İSETAŞ ENERJİ ve İSTELKOM A.Ş. Genel Müdürlük görevini bir arada sürdürmüştür.
Aralık 2021 tarihinden itibaren BELBİM A.Ş. Genel Müdürlüğüne atanan Narin, evli ve 2 çocuk babasıdır.
İş hayatına 2002 yılında Anadolu Kredi Kartları A.Ş’de başlayan Yeşim Karaca, kurum içerisinde ödeme sistemlerine ilişkin bir çok departmanda görev almıştır.
2004 yılında Provus’ta kariyerine devam eden Karaca, özellikle Kurumsal Müşterilerin proje yönetimi, iş geliştirme ve kurumsal yönetimi alanlarında çalışmıştır. Ardından 2005 yılında Bileşim A.Ş. şirketinde Kurumsal Müşteri İlişkileri Bölüm Yöneticisi olarak 7 yıl boyunca çalışmıştır.
2014 yılında Mastercard Payment Transaction Services Şirketi’nde Satış Direktörü olarak görev alan Karaca; burada ödeme sistemleri alanında sunulabilir tüm faydaları müşteri beklentisine yönelik hazırlama, iş geliştirme, proje yönetimi ve satış faaliyetleri alanlarında 4 yıl boyunca ekibine liderlik etmiştir.
2018 yılından bu yana dijital fintech uygulamaları ve operasyon hizmetlerinde öncü şirketlerden biri olan Dgpays’de CSO olarak görevini sürdüren Karaca, aynı zamanda Dgpays iştiraklerinden Dgpara’da yönetim kurulu üyesidir.
Karaca, evli ve bir çocuk annesidir.
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2008 yılında mezun olan Ayşe Gül Güvenç, iş Hayatına 2010 yılında Bilgi Sistemleri AŞ’de başlamıştır. Ekip Lideri ve Proje Yöneticisi olarak dört yıl bu şirkette çalışan Güvenç, olay yönetimi, ödeme çözümleri ve finansal teknolojiler alanlarında geliştirilen projelerde aktif rol almıştır.
Finansal teknolojiler alanında çalışmalarına devam etmek için 2015 yılında Elekse Ödeme Kuruluşu AŞ’nin kuruluşunda aktif rol alarak iç kontrol, finans, risk izleme süreçlerini oluşturmuştur. 2018 yılında kuruluş bünyesinde sanal pos ve para havalesi ödeme sistemlerini hayata geçirerek kuruluşun hizmet verdiği ödeme faaliyet alanının genişlemesini sağlamıştır.
2019 yılından bu yana Elekse Ödeme Kuruluşu AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak iş hayatına devam etmektedir. Güvenç, evli ve iki çocuk annesidir.
Barbaros Özbuğutu, kariyerine 1999 yılında telekomünikasyon devi Telefonica O2’nun call-center operasyonunda başladı. 2005’te elektronik ticaret ve ödeme hizmetlerinde dünya liderleri şirketlerden Firstdata’ya Operasyon Birim Müdürü olarak transfer olan Özbuğutu, 2007 yılında Firstdata iştiraki olan Telecash’e geçti ve KOBİ piyasasından sorumlu satış müdürü oldu. Kısa sürede ekibiyle birlikte, Telecash toplam cirosunun yüzde 50’sini oluşturan Özbuğutu, 2010 yılında alternatif ödeme şirketlerinden Klarna’da Almanya pazarından sorumlu ülke müdürü olarak göreve başladı. İki yıl içinde şirketin lider olma yolundaki ilk temellerini attı. Özbuğutu, bu dönemde Nürnberg, Köln ve Berlin’de üç ofis açılmasını ve 70 kişilik bir ekipten oluşan satış organizasyonunun kurulmasını sağladı. Elektronik ticaret ve ödeme hizmetleri alanında kazandığı tecrübeyi Türkiye pazarına taşımak isteyen Özbuğutu, Nisan 2013’te online ödeme almayı demokratikleştiren iyzico’yu kurdu.
2019 yılında 165 milyon dolarlık bir satış süreci sonunda PayU ile güçlerini birleştiren iyzico, 180 kişilik ekibiyle digital ticaret alanında 50 binden fazla online satış yapan kurumsal ve kişisel satıcının hayatını kolaylaştıran çözümler sunmasının yanı sıra 1,5 milyondan fazla iyzico Korumalı Alışveriş kullanıcısının internetten alışverişe dair endişelerini çözen ürünler üretiyor.
İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Özbuğutu, boş zamanlarında tenis oynamaktan hoşlanıyor. Michael Jordan hayranı olan Özbuğutu, 14 yıl boyunca Almanya Landesliga’da yarı-profesyonel futbol oynadı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi lisans eğitimi ve Sussex Üniversitesi Kurumsal ve Finansal Risk Yönetimi yüksek lisans eğitiminin ardından, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) ‘Future Commerce’ programını tamamlayan Erdal Özcan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) kazandığı 17 yıllık tecrübenin ardından; "ininal", "iPara" ve "Multinet Up"’ın İç Kontrol, Risk ve Uyumdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Eş zamanlı olarak Ödeme ve Elektronik Para Derneği’nin (ÖDED) çeşitli projelerinde yer alan Özcan, 2020 yılında Ozan ailesine katılmıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Fevzi Güngör, İTÜ’de IT Proje Yönetimi yüksek lisansını tamamladıktan sonra Boğaziçi üniversitesinde MBA eğitimini bitirdi. Bugün Ödeal’nın kurucusu ve Genel Müdürü olan Fevzi Güngör, Ödeal’ı kurmadan önce; 2006’dan 2012’ye kadar Türkiye’nin en büyük telesatış operasyonunu yapan Mobilnet firmasında Kurucu ve Genel Müdür olarak yer aldı. 2008’de Türkiye’nin en büyük mobil ödeme şirketi Mikro Ödeme’nin (Wirecard) kurucu ortakları arasında yer alan Güngör, pazarın yüzde 65’ine hakimken 2012 başında Mediterra isimli Private Equity’e satılan şirketin yönetim kurulundan 2013’te ayrıldı. Güngör, birçok yenilikçi girişimde ortak olarak yer aldı.
Çalışma hayatına BBVA Garanti Bankası’nda başlayan Tarık Tombul, 11 yıl boyunca bankanın ödeme sistemleri departmanlarında çalışmış, yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Fintek alanında çalışmalarda bulunmak üzere bankadan ayrılan Tombul, 2011-2018 yılları arasında PayU Türkiye Genel Müdür Yardımcılığı ile Güney Afrika, Nijerya ve Türkiye’den sorumlu PayU MEA Risk Yönetimi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Tombul, PayU Türkiye’nin kurucularındandır.
2018 yılında PayTR Genel Müdürü olarak atanan Tombul, evli ve bir çocuk babasıdır.
Serhat Şener, kariyerine yönetim bilişim sistemleri yüksek lisansı yapmak üzere 2002 yılında taşındığı ABD’de online yemek siparişi portalı olan HobokenDelivery.com’da kurucu ortak olarak başladı. 2005 yılında bu portalın ABD’de online yemek siparişi alanında faaliyet gösteren Delivery.com firmasına satışında rol aldı.
2006 yılında Türkiye'ye döndüğünde ise Deloitte Türkiye’de çalışmaya başladı. Denetim ve danışmanlık alanlarında tecrübe kazandıktan sonra, 2012 yılında PriceWaterhouseCoopers (“PwC”) Türkiye’de çalışmalarına yönetici pozisyonunda devam etti. Bu dönemde özellikle ödeme ve elektronik para kuruluşlarına 6493 sayılı Kanun kapsamında faaliyet izni başvuruları, organizasyonlarının kurulması, yeniden yapılandırılması, süreçlerinin oluşturulması ve bilgi teknolojileri altyapılarının ilgili mevzuatlarla uyumlu hale getirilmesi gibi konularda danışmanlıklar verdi. Ayrıca birçok ödeme ve elektronik para kuruluşlarında bilgi sistemleri denetimleri gerçekleştirdi.
2019’a geldiğinde, ödeme ve elektronik para kuruluşları sektöründe operasyonel anlamda tecrübe kazanmak amacı ile elektronik para kuruluşu olan Payporter’a Genel Müdür Yardımcısı olarak geçiş yaptı.
2021 yılından itibaren uluslararası para transferi sektöründe faaliyet gösteren Sender Ödeme Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Serhat Şener, evli ve 2 çocuk babasıdır.